Povestea compozitoarei Corina Vlad


La 51 de ani, povestea Corinei Vlad are potențialul de a schimba percepția despre autism a celor care o citesc. Ca să fim mai exacți, Corina Vlad suferă de sindrom Asperger și de ADHD. Este o formă a bolii înalt funcțională, cu capacități adaptative mai bune, comparativ cu sindromul Kanner clasic.
Ca mai toți copiii care suferă de o afecțiune din spectrul autist, Corina a vorbit târziu și, mai bine spus, a cântat, nu a vorbit. Atunci a fost catalogată drept „copil special”. Și a crescut să fie o doamnă specială, pe care nu toată lumea o înțelege, cel puțin nu vecina din apartamentul de jos care cheamă poliția atunci când Corina se apucă să cânte la pian.
Într-adevăr, nu este un sunet plăcut, asta recunoaște și ea. Din cauza bolii, cântecele nu sunt line, sunt sacadate și notele cumva forțate. Cu toate acestea, pianul este motivul pentru care a ajuns ca, la 51 de ani să poată trăi fără soț, fără copii, doar cu ajutorul unei bune prietene, care o ajută la treburile de zi cu zi, precum curățenia, cumpărăturile, mâncarea.
Prima melodie a compus-o în clasa întâi.
Citeşte mai mult aici.
Articol şi fotografie preluate de pe saitul Semnele timpului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s