Dieta fără gluten şi fără cazeină


Veţi găsi în această secţiune a blogului “Prietenii lui Mihnea” informaţii referitoare la dieta specifică pentru copiii – şi pentru adulţii – care au fost diagnosticaţi cu diferite forme de tulburări din spectrul autist (TSA). Nu e vorba despre recomandări stricte de dietă, ci mai degrabă despre un florilegiu de idei, de reţete şi de experienţe, adunate din mediul virtual, de la specialişti, de la părinţii unor copii asemeni mie.

Pentru început, ar trebui să ştiţi că mulţi specialişti s-au pus de acord că, în ce priveşte copiii diagnosticaţi cu TSA, un regim fără gluten şi fără cazeină este de dorit. Iată o experienţă culeasă de pe saitul: http://www.gfcfrecipesautism.wordpress.com :

“Fiul meu, care acum este în vârstă de 15 ani, a urmat o dietă fără gluten şi cazeină. A fost foarte greu, pentru că el a început această dietă la vârsta de 5 ani. Însă cu cât este mai tânăr organismul atunci când se începe curăţarea lui de aceste elemente, cu atât mai uşor va fi. Viaţa persoanei diagnosticată cu autism va fi mult schimbată în bine. Regimul acesta are efect asupra creierului şi copilul va avea mai puţine izbucniri de temperament sau chiar deloc. Iar viaţa părinţilor va fi şi ea mai simplă ştiind că şi copilul este mai sănătos, mai fericit, mai calm”.

One thought on “Dieta fără gluten şi fără cazeină

  1. Regimul alimentar este foarte important in orice boala, nu numai in autism. Alimentele din ziua de azi, incarcate de tot felul de elemente care nu sunt organice, naturale, sunt partial vinovate de o multime de disfunctii, boli si tulburari pe care le intalnim la tot mai multi copii. Cand mamicile grabite isi hranesc copilasii de numai cateva luni cu piureuri din fel de fel de borcanase, se gandesc oare cat de mult rau le fac?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s