Revista presei… pentru prietenii copiilor cu autism (3)


Libertatea

Vedetele au strâns peste 100.000 de lei pentru copiii cu autism

Cea de-a doua ediţie a Balului Albastru – eveniment caritabil în sprijinul copiilor cu autism – a avut loc joi seară, într-un hotel din Bucureşti. La ediţia din acest an s-au strâns peste 100.000 de lei, bani care vor ajuta la îmbunătăţirea procesului de integrare a copiilor cu autism în școală, dar și pentru intergarea socială a tinerilor afectați de această tulburare.
Peste 150 de invitaţi – vedete, reprezentanţi ai companiilor, organizaţii şi donatori inviduali au participat aseară la eveniment, susţinând cu entuziasm cauza Asociaţiei Învingem Autismul.
Fiecare moment al evenimentului a fost prezentat de către Mădălin Ionescu şi Cristina Şişcanu Ionescu, iar Mihai Ghiţă, vedetă Kanal D, a moderat licitaţia. Antonia, Cristina Vasiu, Trupa Taxi, Trupa Bandidos şi şcoala de tango argentinian TangoTangent au completat programul serii prin momente artistice de excepţie. Totodată, Daria, fetiţă diagnosticată cu autism, în vârstă de 7 ani, a încântat sala cu melodia „Beautiful”. Pentru Daria s-au strâns în cadrul serii 5.100 lei de la 23 de invitați. Aceştia sunt astfel donatorii “Bursei Daria” cu ajutorul căreia va fi sprijinită viitoarea carieră muzicală a fetiței, beneficiară a Centrului Multidisciplinar de Intervenție pentru Autism al Asociaţiei Învingem Autismul. Citeşte mai mult aici.

Jurnalul Naţional

Peste 100.000 de lei pentru copiii şi tinerii cu autism din România

Copiii şi tinerii cu autism din România beneficiază acum de mai mult ajutor din partea Societăţii Civile, iar fiecare acţiune de strângere de fonduri este un pas înainte în lupta cu boala. Joi seară, la Balul Albastru 2013, s-au strâns peste 100.000 de lei împotriva autismului.
Fondurile strânse în urma Balului Albastru vor fi folosite pentru desfăşurarea unui program de integrare socială dedicat copiilor cu autism şi pentru susţinerea Centrului Multidisciplinar de Intervenţie al Asociaţiei învingem Autismul. în acest centru programul de lucru al copiilor cuprinde activităţi unu la unu (copil/tutore) de analiză comportamentală aplicată, logopedie, terapie ocupaţională şi kinetoterapie. Totodată, copiii participă la grupuri de socializare şi de joacă pe tot parcursul zilei, în cadrul cărora dobândesc abilităţi care să îi ajute să se integreze în învăţământul de masă, alături de copii cu o dezvoltare tipică. Citeşte mai mult aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s