Revista presei… pentru prietenii copiilor cu autism (5)


Pro Tv

Statul ii pedepseste pentru inteligenta lor. Copiii autisti cu IQ mare nu primesc ajutor dupa 18 ani

Legea romana isi bate joc de copiii diagnosticati cu autism. Cand implinesc 18 ani, sunt trecuti in acte ca sufera de schizofrenie, dar tot nu primesc ajutorul social, daca au o inteligenta peste medie.
Este si cazul lui Andrei, caruia statul i-a retras sprijinul cand avea cea mai mare nevoie, din cauza unui IQ prea mare.
De parca boala n-ar fi fost de-ajuns, odata cu majoratul, Andrei a primit vestea ca nu va mai fi ingrijit de un asistent platit de stat.
Asa ca tatal lui a fost nevoit sa renunte la serviciu, pentru a sta cu el si situatia lor a devenit tot mai grea.
In Romania, autismul este scos din grila de afectiuni ale adultilor, fiind pus numai in cazul copiilor. Cand cresc, acestia devin automat “schizofrenici”.
Inainte sa fie declarati schizofrenici, tinerii cu autism sunt supusi testului IQ si in functie de rezultate, primesc sau nu asistenta. Cei mai multi insa au un IQ de peste 50, asa ca statul considera ca nu mai trebuie sa-i ajute cu nimic.
Citeşte mai mult aici.

Renaşterea Bănăţeană

O aripă ocrotitoare pentru un copil autist

Timişoreanul Doru Lupu se numără printre acei oameni cărora nu le este indiferentă soarta crudă a unor semeni. „Din inimă am simţit nevoia să fac ceva, am cooptat doi asociaţi şi am înfiinţat firma de asistenţă umanitară Aripi Ocrotitoare SRL. Din ianuarie am început efectiv activitatea”, ne spune fondatorul societăţii.
Un copil dintr-o familie nevoiaşă din Hitiaş, suferind de autism, a beneficiat deja de tratament prin intermediul organizaţiei, iar munca personalului medical al clinicii timişorene specializate (cea de pe strada Corbului) a dat rezultate mai mult decât încurajatoare. Este vorba despre Valentin-Eugen Milincu (foto), în vârstă de patru ani şi jumătate.
Citeşte mai mult aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s