Revista presei… pentru prietenii copiilor cu autism (6)


Semnele timpului

Tehnologia, o oportunitate pentru copiii cu autism

O fetiță cu autism, în vârstă de 6 ani din Edinburgh, folosește un iPad care o ajută să comunice cu cei din jur. În urmă cu 3 ani, Veronica și-a pierdutcomplet abilitatea de a vorbi însă a învățat cu ajutorul acestui aparat să transmită mesaje despre ea.
Mama ei povestește cum micuța lor fetiță s-a transformat dintr-o persoană care nu avea nicio o cale prin care să comunice cu familia ei, într-o persoană care acum râde, se joacă și este implicată și motivată de activitățile acestui calculator.
O echipă de cercetători de la Universitatea din Edinburgh a pregătit un experiment pentru Veronica, constând într-o nouă aplicație pentru iPad numită FindMe („Gasește-mă”). „De fiecare dată când Veronica găsea răspunsul corect, primea o monedă, și ea știa că trebuie să aibe 5 monede pentru a avea acces la ‘cutiuța cu muzică’ de la final”, declară mama ei. „Este foarte motivată să răspundă la întrebări”.
Citeşte mai mult aici.

LUPA

Concert de caritate pentru copiii cu autism

Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România, filiala Craiova și Filarmonica Oltenia organizează mâine, 27 aprilie ora 18,00 Concertul de caritate Arată că îți pasă susţinut de Corala Academică a Filarmonicii Oltenia.
1 din 100 de copii este afectat de o formă de autism, tulburare complexă ce afectează comunicarea, relațiile sociale și comportamentul persoanei.”Concertul de sâmbătă încheie seria de evenimente organizate de asociația noastră în luna aprilie. Această perioadă marchează luna de Conștientizare a Autismului, stabilită de Organizația Națiunilor Unite, în urmă cu 5 ani. În toată lumea, în aceasta lună , organizațiile care promovează cauza persoanelor cu autism desfășoară acțiuni menite să atragă atenția asupra problematicii acestei afecțiuni care atinge, conform celor mai recente studii, 1 din 100 de persoane, ajungând să reprezinte o prioritate în politicile de sănătate ale statelor”, a menționat Luminița Sandu, vicepreședinte ANCAAR, filiala Craiova.
Citeşte mai mult aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s