Copiii cu autism vor o viaţă normalăNicio grădiniţă de stat nu l-a primit şi mai târziu l-au refuzat şi şcolile publice! E cazul unui băiat cu autism, şi nu e singurul. 3 200 de persoane au semnat o petiţie prin care cer măsuri pentru integrarea celor cu astfel de afectiuni. Petiţia a ajuns la guvern şi la ministerele Educaţiei şi Muncii.
Alexandru are 11 ani şi e un copil special. Până la doi ani a fost un copil normal. În urma unei operaţii de hernie bilaterala şi după anestezia aceea, că s-a trezit în timpul operaţiei, s-a declansat acest autism, povesteşte mama lui Alexandru.
Băiatul a fost diagnosticat cu o tulburare din spectrul autism acum aproape şapte ani. A făcut terapie ABA, logopedie. Mama a lucrat mult cu el şi acasă.
Părinţii au vrut să-şi înscrie copilul măcar la şcoală normală. A fost acceptat doar la şcoala ajutătoare.
Nu este singurul caz de discriminare, spun şi alţi părinţi ai unor copii cu autism. Se luptă pentru normalitate şi de cele mai multe ori sunt învinşi.
Liuba Iacoblev îşi doreşte ca fiica sa de 18 ani să fie pregătită pentru viaţa de adult. Fata e în clasa a IX-a, la o şcoală ajutătoare, dar rezultatele nu se văd.
Părinţii cer măsuri concrete antidiscriminare şi pentru integrarea celor cu tulburări de tip autist, indiferent de vârstă. Şi sunt cam 30 de mii, potrivit estimărilor.
Citeşte mai mul aici.
Sursa: TVR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s