Revista presei… pentru prietenii copiilor cu autism (7)


Ziarul Ring

30.000 de români suferă de autism

Potrivit statisticilor asociaţiilor neguvernamentale, circa 30.000 de români suferă de tulburări din spectrul autismului. Specialiştii susţin că autismul este o tulburare neurobiologică, nu o boală psihică, şi că, la nivel mondial, unu din 150 de copii este afectat. Mai mult, cifrele arată că tulburările din spectrul autismului sunt chiar mai frecvente decât diabetul sau cancerul.
Citeste mai mult aici.

Ziarul de Iasi

Copiii care suferă de autism primesc daruri de ziua lor

Copiii cu autism din cadrul Asociaţiei Naţionale pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR), filiala Iaşi, vor primi astăzi cadouri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor. Aceştia vor participa la o petrecere la Popas Păcurari, începând cu ora 10.00, unde vor antrenaţi în diverse activităi recreative de către amatorii Asociaţiei „Zâmbeşte alături de noi“.
De asemenea, copiii vor primi dulciuri şi jucării. „Câţiva voluntari talentaţi ai Fundaţiei „Antibiotice-Ştiinţă şi Suflet“ au pictat pe pereţii centrului unde se desfăşoară activităţile personaje de basm şi îndrăgiţi eroi de desene animate“, a afirmat Carmen Ghercă, preşedintele ANCAAR Iaşi. În judeţul Iaşi sunt 300 de copii cu autism luaţi în evidenţă de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, însă mai puţin de jumătate beneficiază de terapii specifice, care îi ajută să aibă o viaţă mai bună.
Citeste mai mult aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s