Revista presei… pentru prietenii copiilor cu autism (9)


Gazeta de Navodari

Centru de zi pentru copiii cu autism

O şansă în plus la o viaţă normală – asta oferă copiilor cu autism centrul de recuperare inaugurat ieri la Cernavodă. Pe lângă spaţiile pentru terapie, aici vor exista şi săli de curs pentru cei mici. În Cernavodă există zeci de copii care suferă de autism sau ADHD. Până la deschiderea acestui centru, părinţii micuţilor cu probleme erau nevoiţi să se deplaseze în alte oraşe pentru terapie, pe care o achitau din banii proprii.
“Suntem cu toții foarte fericiți că am realizat ceea ce ne-am propus. În martie am avut o acțiune cu lampioanele, unde ne-am propus și am și promis atunci, că o să dotăm aceste camere pentru copiii noștri din Cernavodă cu dizabilități. Am avut succes la acea acțiune, am reușit să dotăm, după cum se vede, și acesta este doar începutul. Ne-am propus, chiar mai avem și bani rămași, să dotăm cu ce trebuie pentru copiii aceștia. Ne-am propus și alte acțiuni în continuare să venim în sprijinul, nu numai al acestor copii, ci și în alte situații care apar în oraș”, a declarat Cristi Drăghici, membru organizație nonguvernamentală.
Practic, centrul de recuperare medicală se va deschide luni. Micuții care vor fi găzduiţi aici. Vor fi sub supravegherea permanentă a cadrelor medicale cu experiență vastă în tratarea copiilor cu nevoi speciale.
Citeste mai mult aici.

Gazeta Noua

Zeci de copii cu autism, ajutaţi de centrul din Caracal

Inaugurat în martie 2012, Centrul pentru persoane cu autism din Caracal, ce oferă asistenţă gratuită de specialitate pentru persoanele care suferă de autism, a ajutat până în prezent mai multe familii din judeţ să depisteze această afecţiune şi să lupte cu ea.
Centrul de consiliere şi asistenţă pentru persoane cu autism din Caracal face parte dintr-o reţea naţională de 40 de centre deschise de Fundaţia „Romanian Angel Appeal” în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice în 35 de judeţe ale ţării şi în Bucureşti. În cadrul centrului funcţionează psihologi şi logopezi instruiţi în lucrul cu persoane cu autism, care evaluează fiecare caz şi, împreună cu familia, realizează un plan personalizat de intervenţie, în funcţie de nevoile lor individuale. Specialiştii fac parte din colectivul Centrului de recuperare a copilului cu dizabilităţi din Caracal şi lucrează în prezent cu un număr de 20 de copii. De asemenea, aceştia se ocupă şi cu evaluarea persoanelor din judeţul Olt care au fost diagnosticate cu tulburări de spectru autist (TSA).
„Centrul are ca beneficiari copii diagnosticaţi cu TSA pentru care s-a efectuat evaluarea nivelului de dezvoltare psiho-motorie, au fost identificate nevoile fiecăruia şi s-au elaborat, împreună cu părinţii, programe de intervenţie personalizată care cuprind obiective pe termen scurt, mediu şi lung. În cadrul centrului oferim terapie copiilor cu autism, dar şi informaţii utile şi consiliere aparţinătorilor acestora”, a declarat Ştefania Dumitrescu, psiholog în cadrul centrului.
Citeste mai mult aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s