Revista presei… pentru prietenii copiilor cu autism (10)


Evenimentul

Statul se preface că-i ajută pe copiii cu autism

* lansat cu surle şi trâmbiţe şi aşteptat cu sufletul la gură de către mulţi părinţi, Centrul de Consiliere şi Asistenţă pentru Persoane cu Autism nu şi-a atins scopul * instituţia are prea puţin personal, care nu poate oferi o terapie completă copiilor aflaţi în evidenţe * specialiştii le-au recomandat părinţilor să se ocupe ei de micuţii cu autism

Un parteneriat între Ministerul Muncii şi Fundaţia Romanian Angel Appeal a permis deschiderea, în toată ţara, a 39 de Centre de Consiliere şi Asistenţă pentru Persoanele cu Autism(CCAPA). Proiectul a fost finanţat din fonduri europene, iar la Suceava funcţionează în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC), din rândurile căreia a fost recrutat şi personalul. „Sunt zece psihologi care îşi desfăşoară activitatea în centru, prin rotaţie. O parte dintre ei sunt angajaţi pe alte servicii din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială. Ei vin câte opt ore pe săptămână la centru şi lucrează cu copiii şi cu părinţii”, a spus Maria Sabine Bordeian, şeful CCAPA.
Vestea că, în sfârşit, vor avea un sprijin din partea autorităţilor i-a bucurat pe părinţii care au copii ce suferă de autism. Pe parcurs, entuziasmul le-a scăzut fiindcă mare lucru n-au văzut din partea psihologilor. „Ne-am gândit că vor asigura terapia necesară copiilor noştri. Este vorba despre terapia ABA, pentru care nu au personal suficient”, am aflat de Sorin Lazarovici, preşedintele Asociaţiei de Sprijinire a Persoanelor cu Autism (ASPA), tatăl unui copil ce suferă de o astfel de tulburare.
Citeste mai mult aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s