Revista presei… pentru prietenii copiilor autişti (11)


Antena 3

Drepturi tăiate pentru pentru copiii care suferă de Sindromul Down şi autism

E vreme de criză şi trebuie să tăiem drastic din cheltuieli. Drastic, dar nu stupid, pot spune unii.
Noul ordin semnat de ministrul Sănătăţii şi de cel al Muncii, privind criteriile pe baza cărora se stabileşte încadrarea într-un grad de handicap, lasă copiii cu probleme psihice grave şi pe familiile acestora fără niciun sprijin.
Mai exact, copiii care suferă de Sindromul Down sau care au fost diagnosticaţi cu autism şi care au un coeficient de inteligenţă de 25 de puncte nu mai au dreptul la un însoţitor, pentru că „sunt capabili să se adapteze la viaţa de familie şi comunitate”.
Decizia a provocat reacţii puternice din partea părinţilor, care, dacă nu vor mai primit ajutorul de însoţitor de la stat, vor fi obligaţi să meargă la serviciu. Iar ei spun că nu-şi pot lăsa copiii bolnavi singuri acasă, nesupravegheaţi.
Află mai mult aici.

VICE.COM

SĂ FIE ECSTASY SOLUȚIA PENTRU ANXIETATE ȘI AUTISM?

Autismul rezistă atât definițiilor cât și tratamentului în comunitatea medicală. Dar ciudata interpretare istorică a comportamentului autist și a simptomelor a dus la descoperirea unor tratamente experimentale inovatoare pentru această tulburare. Uneori o tulburare care nu se potrivește cu paradigma medicală trebuie să iasă din acea paradigmă în căutare de tratamente alternative netradiționale.
Pentru că autismul se prezintă într-o varietate atât de mare de feluri – de la indivizi complet non-verbali până la cei cu comportament agresiv și dezorganizat – rezistă tratamentelor obișnuite. De fapt, nu există intervenții farmacologice care tratează autismul.
În loc de asta, psihiatrii se concentrează pe tratarea tulburărilor co-morbide, de obicei lucruri ca depresia, anxietatea și izolarea socială. Deci, în ziua de azi, o persoană care suferă de autism va lua antidepresive sau medicamente anti-psihotice pentru a-și ameliora relația cu lumea exterioară, dar aceste medicamente nu corectează schimbările neuronale asociate cu autismul. Acum există un interes tot mai mare pentru testarea utilizării clinice a substanțelor psihedelice. Săptămâna trecută, FDA a aprobat un studiu de cercetare în cadrul căria adulții diagnosticați cu autism și cu anxietate socială vor primi drogul psihedelic MDMA în speranța că anxietatea le va fi redusă pe termen lung.

Citeşte mai mult aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s