Revista presei pentru… prietenii copiilor autişti (12)


Semnele timpului

Gravidele care locuiesc în zone poluate riscă să nască bebeluşi cu autism

Expunerea femeilor însărcinate la un nivel înalt de poluare a aerului ar putea creşte riscul de dezvoltare a autismului în cazul copiilor, arată un studiu american, publicat în jurnalul Environmental Health Perspectives, notează Live Science.
Cercetarea realizată de oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Sănătate Publică Harvard au analizat un grup de 325 de mame care au născut copii autişti şi alte 22.000 de femei cu copii ce nu au dezvoltat această afecţiune. S-au folosit, de asemenea, informaţii oferite de Agenţia americană de Protecţie a Mediului, legate de poluarea aerului pentru estimarea nivelului de poluanţi pentru fiecare copil, în funcţie de data şi locul naşterii.
In urma analizei, cercetătorii au observat că femeile care locuiesc în zone cu un nivel crescut de poluare a aerului – cu motorină şi mercur – prezentau un risc de două ori mai mare ca bebeluşul lor să dezvolte sindromul autist, faţă de cele care locuiau în regiuni mai puţin poluate. În plus, în cazul mamelor expuse la poluarea cu plumb, clorură de mangan sau clorură de metilen, riscul de a avea un copil cu autsim creşte cu 50 de procente, faţă de cele care nu au fost expuse acestor poluanţi.

De asemenea, oamenii de ştiinţă au observat că băieţii ar putea fi mult mai expuşi riscului dezvoltării sindromului autist spre deosebire de fete. Acest lucru ar putea fi pus pe seama faptului că în cercetare au fost implicaţi mai mulţi copii băieţi decât fete. Chiar şi aşa, cercetătorii sunt de părere că băieţii au o vulnerabilitate mai mare în faţa sindromului, iar expunerea la substanţele toxice din aer ar putea afecta mai uşor şi mai profund dezvoltarea băieţilor.

Citeşte mai mult aici.

Ghidul de sănătate

Este vreo legatura intre autism si poluare?

Poluarea atmosferica favorizeaza riscul de aparitie a autismului, este concluzia unei cercetari recente.
Gravidele care se expun poluarii atmosferice au un risc mai mare de a avea un copil cu autism în comparatie cu femeile care traiesc într-un mediu mai curat, este concluzia oamenilor de stiinta de la Universitatea Harvard.
Este primul studiu national care studiaza legatura dintre autism si poluarea atmosferica din statele americane. Este stiut ca particulele de diesel, de plumb, de mangan, de mercur, de clorura de metilen si de alti poluanti pot afecta functiile cerebrale si dezvoltarea copilului.
În cadrul cercetarii, oamenii de stiinta au urmarit 325 de femei care au avut un copil cu autism si alte 22.000 de femei cu copii fara aceasta tulburare. Specialistii au examinat apoi nivelul poluantilor din aer din locul nasterii, cu ajutorul datelor oferite de Agentia Americana de Protectie a Mediului.
Citeşte mai mult aici.

Timpul md

Tablou realizat de o fetiţă care suferă de autism, vândut cu 1000 de euro

Un tablou realizat de o fetiţă de 3 ani care suferă de autism a uimit colecţionarii de artă din Marea Britanie. Lucrarea a fost vândută cu 1000 de euro.
Iris Grace Halmshaw a început să picteze cu câteva luni în urmă, ca formă de terapie pentru autism. Activitatea artistică a ajutat-o mult pe fetița de trei care s-a dovedit a fi un mic geniu.
Mama sa i-a fotografiat lucrările și le-a postat pe mai multe site-uri de socializare. ”Când a început terapia prin pictură, lucrările ei ni s-au părut extraordinare, dar ne-am gândit că numai noi credem asta pentru că suntem părinții ei. Când alte persoane le-au văzut au fost cu adevărat uimiți și de atunci a început nebunia”, a declarat mama fetiței.
Iris a fos diagnosticată cu autism cu un an în urmă când părinții au observat că fetița întâmpină greutăți în exprimare și nu relaționează cu ceilalți copii. Pictura a ajutat-o mult, și în numai trei luni capacitățile ei de socializare s-au îmbunătățit.
Citeşte mai mult aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s