Revista presei… pentru prietenii copiilor cu autism (18)


AvocatNet.ro

Ce face un copil cu autism care are terapie diferit fata de unul care nu face terapie?

Ce face un copil cu autism care are terapie diferit fata de unul care nu face terapie? Sta linistit in statie si asteapta tramvaiul fara sa tipe si sa alerge ori sa traga de ceilalti oameni, mananca singur, se joaca pentru cateva minute si o lasa pe mama sa-si rezolve o sarcina urgenta, ii comunica ce are nevoie sau ce nu doreste, intelege ca atunci cand cineva ii vorbeste este important sa raspunda si el facand sau spunand ceva, cand termina ora de terapie alearga in bratele parintilor pe care pana de curand nu-i recunostea, merge la gradinita si la scoala, pregatindu-se astfel pentru o viata independenta.
Citeste mai mult aici.

Bursa binelui

Recuperare in autism

“Ti se pare atat de firesc sa vezi copiii jucandu-se si povestind intre ei, dar pentru mine pare imposibil”. Un copil cu autism nu comunica, nu stie sa se joace, nu invata la fel ca ceilalti si isi manifesta emotiile negative in mod exploziv. Cu terapie de multe ori imposibilul devine posibil.
Un program de terapie intensiv poate costa intre 2500-5000 RON/luna in functie de numarul de ore, astfel accesul la terapie este limitat. Prin acest proiect AITA isi propune:
-sa ofere terapie gratuita unui numar de 5 copii;
-sa ofere cursuri gratuite, suport si informatii parintilor, educatorilor si profesionistilor din domeniu.
Citeste mai mult aici.

Autismro.wordpress.com

Bursa binelui – pentru oameni

Asociatia pentru Interventie in Autism (AITA) reuneste din 2008 oameni care sustin copiii cu autism si familiile lor. De ce au ei nevoie de ajutor si de ce suntem asa de multi, noi cei care ii ajutam? Pentru ca un copil cu autism are nevoie de hrana, hainute, jucarii, intelegere, iubire, dar in plus si de terapie, multa terapie. In jur de 25 – 30 de ore pe saptamana (respectiv 5 – 6 ore pe zi) pentru a avea in mod real o sansa la o viata independenta si frumoasa. Iar parintii trebuie sa plateasca integral, pentru ca in Romania nu se deconteaza in prezent nici un fel de servicii psihologice. Iar orele astea costa, pe saptamana, cam la fel ca 25 – 30 de ore de meditatie, la orice materie vrei sa te gandesti.
Ii putem ajuta insa cu totii, donand copiilor o suma accesibila, in cadrul proiectului Bursa Binelui, proiect initiat de BCR, care ne va da si el o mana de ajutor, dubland suma pe care noi impreuna o vom strange pentru copii.
Si chiar pe aceasta bursa putem cumpara bani pentru terapia copiilor, pentru ca 10 lei se pot transforma in ceva pozitiv, semnificativ sau in 2 sticle de cola, sau 3 pungi de chipsuri, aproape un pachet de tigari, sau 2 l lapte, 6 calatorii cu metroul, sau 2 inghetate, o revista, sau aproape 2 l benzina sau altele de acelasi fel.
Ce am realiza impreuna? Am da familiilor copiilor cu autism un moment de respiro financiar, stiind ca luna aceasta o ora, o zi, o saptamana o vei cumpara si oferi tu copilului lor. Pentru ca ei fac asta de luni de zile, poate de ani de zile si nu-si permit sa se opreasca. Si chiar daca astazi vor lua o pauza financiara, luna viitoare vor intra din nou in joc, si vor incepe lupta pentru viata copilului lor. Oamenii acestia vor lupta in continuare pentru copiilor, dar in fiecare zi a vietii lor, vor pune banii in terapia copilului si vor renunta la concedii, la carti, la iesiri, la masina, haine, telefon nou, o tableta, la distractiile pentru fratii sau surorile fara autism, la renovarea casei si altele.
Citeste mai mult aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s