Revista presei… pentru prietenii copiilor cu autism (20)


Click! Sanatate

Medicamentele care cresc riscul de autism

Copiii a căror mamă a luat medicamente pentru epilepsie în perioada sarcinii au un risc mai mare de a fi diagnosticaţi cu autism, este concluzia unui studiu recent.

Oamenii de ştiinţă de la Spitalul Universitar Haukeland din Bergen, Norvegia, au observat că există o probabilitate de patru ori mai mare ca micuţii a căror mamă a luat medicamente anticonvulsiviante în sarcină să aibă autism.
Această concluzie aduce în discuţie efectuarea unor studii suplimentare privind siguranţa medicamentelor antiepileptice la gravide.
Cercetările recente au arătat că unele medicamente precum valproatul de sodiu pot favoriza apariţia unor defecte congenitale, în timp ce alte pastile din aceaaşi categorie pot întârzia dezvoltarea copiilor.

Citeste mai mult aici.

Gazeta de Nord-Vest

Castel construit de copiii cu autism

Asociaţia Împreună Împotriva Autismului “Castelul lui Erhard” a organizat ieri, în incinta cabinetului psihoterapeutului Adriana Laszlo, proiectul “Să ne jucăm împreună”. Aceasta este cea de-a doua etapă a proiectului, prima etapă fiind la Carei, unde peste 30 de copii, dintre care cinci cu autism, au realizat un castel. Acţiunea a continuat ieri şi la Satu Mare, unde au fost prezentate principalele obiective ale asociaţiei. Astfel, cei de la asociaţie doresc realizarea unui centru pentru copii autişti, înfiinţarea unui ONG, campanii de informare şi conştientizare a populaţiei despre autism şi nu în timul rând câştigarea de proiecte europene.

Afla mai mult aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s