Medicamentele care cresc riscul de autism


Copiii a căror mamă a luat medicamente pentru epilepsie în perioada sarcinii au un risc mai mare de a fi diagnosticaţi cu autism, este concluzia unui studiu recent.
Oamenii de ştiinţă de la Spitalul Universitar Haukeland din Bergen, Norvegia, au observat că există o probabilitate de patru ori mai mare ca micuţii a căror mamă a luat medicamente anticonvulsiviante în sarcină să aibă autism.
Această concluzie aduce în discuţie efectuarea unor studii suplimentare privind siguranţa medicamentelor antiepileptice la gravide.
Cercetările recente au arătat că unele medicamente precum valproatul de sodiu pot favoriza apariţia unor defecte congenitale, în timp ce alte pastile din aceaaşi categorie pot întârzia dezvoltarea copiilor.
Specialiştii le recomandă totuşi femeilor însărcinate cu epilepsie să nu întrerupă tratamentul din proprie iniţiativă, ci să consulte medicul.
„Studiul nostru confirmă faptul că micuţii expuşi în uter medicamentelor anticonvulsiviante obţin rezultate mai slabe la testele de dezvoltare decât cei a căror mamă nu a luat astfel de tratamente”, a declarat dr. Gyri Veiby de la Spitalul Universitar Haukeland.

Sursa: ClickSanatate.ro

One thought on “Medicamentele care cresc riscul de autism

  1. Tin sa confirm asta in urma unui caz real. Am o prietena care a procedat astfel si, din pacate, cel mic a avut de suferit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s