Secretul celui mai bun fotbalist din lume. Messi suferă de sindromul Asperger


E un vizionar al fotbalului. Simte fazele ca nimeni altul şi întotdeauna ştie unde sunt atât coechipierii cât şi adversarii. Sunt doar câteva dintre laudele primite de Messi de-a lungul timpului.
Calităţile care păreau doar figuri de stil în pixul jurnaliştilor sunt, de fapt, cauze ale unei boli de care suferă argentinianul. Mai precis este vorba despre sindromul Asperger, o formă uşoară de autism de care suferă 0,4% dintre copii şi care, uneori, dispare la maturitate.

Dificultăţile de comunicare şi comportamentul repetitiv sunt câteva dintre efectele secundare dar printre acestea s-a strecurat şi o aşa zisă calitate. Anume “vizionarismul”. Cei care suferă de Asperger au capacitatea de a memora vizual în trei dimensiuni spaţiul din jurul lor aproape la perfecţiune, capacitate pe care ceilalţi oameni nu o posedă.
Singura boală despre care se ştie că ar fi suferit vedeta Barcelonei este o deficienţă a hormonilor de creştere, în jurul vârstei de 11 ani, tratată şi rezolvată la momentul oportun.
De Asperger au suferit mai mulţi oameni faimoşi printre care Einstein sau Newton dar şi câţiva sportivi celebri. Dale Earnhard Sr., unul dintre cei mai buni piloţi all time de NASCAR, declara la un moment dat că se simte de parcă ar putea vizualiza aerul din jur, iar Ted Williams, unul dintre marii jucători de baseball de după al Doilea Război Mondial spunea că poate vizualiza terenul de ţintă ca un tabel cu pătrăţele fine.
Citeste mai mult despre acest subiect AICI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s